Følger politikernes blogger og twitringer

valgseksjonen på dt.no har vi lagt opp blogg- og twitterroll. Utvalget er redaksjonelt styrt.  Kun politikere som kan bli valgt inn, eventuelt som vararepresentant, følges. I tillegg har vi lagt opp twitringene til partilederne.

Det er flere politikere i Buskerud enn dem som står høyt på listene, som er bloggere eller twitrere. Vi har likevel snevret inn utvalget til kun å omfatte dem som faktisk kan bli valgt. Til grunn for denne vurderingen ligger blant annet et ønske om å bidra til å skape økt innsikt i hvordan “våre” politikere tenker og hvem dem er gjennom å følge deres blogger og twitringer. Hva tenker dem på, hva driver dem med, hva mener dem, hva står de for?

Vi ønsker å bidra til at velgerne i Buskerud blir bedre kjent med politikerne. Vi tror den enkeltes stemme avgjøres av mer enn partiprogrammet. Troen på og tilliten til den enkelte politiker er viktig. Vi legger ikke opp disse bloggene og twittermeldingene for at partiene skal ha enda ett sted å spre programinnholdet, men for å bidra til at velgerne kan bli bedre kjent med politikerne og for å bidra til debatt og kontakt mellom den enkelte velger og dem som ønsker å representere folk i Buskerud på Stortinget.

Ikke alle valgbare har etablert egen blogg eller bruker twitter. Dem om det. Vi gir en mulighet til å styrke dialogen med velgerne. Politikerne avgjør selv hvilke arenaer de ønsker å være på.

Tenker du annerledes om våre kriterier, mener du vi bør slakke av på utvalgsmodellen og legge opp politikere som ikke har fnugg av mulighet til å komme på Stortinget, så gi gjerne din kommentar. Det er godt mulig vi tenker for stramt. Hjelp oss gjerne til å tenke på nytt. Vi er lydhøre og vi kan utvide kriteriene basert på andres innspill, men inntil videre følger vi altså en ganske rigid linje med utvalget av hvilke politikere vi følger.

6 responses to “Følger politikernes blogger og twitringer

 1. Svein Tore; takk for kommentar og gode tips for alle som ønsker å følge valget, og ikke minst for observant lesning av dt.no. Flott at du korrigerer oss. Vi skal rette opp valgdagen på dt.no, slik at den blir korrekt. Pinlig feil, egentlig.

 2. DTs politiske journalist, Hege Bakken, har opprettet denne bloggen: http://www.frubakken.blogspot.com/
  som det kanskje kan lenkes til?
  Jeg skal selv være DTs valganalytiker og har denne bloggen:
  http://sveintoremarthinsen.blogspot.com/

  Ellers så registerer jeg til min overraskelse at valgdagen på DTs valgseksjon er satt til 10. september. Den bør snarest endres til 14. slik at DTs lesere ikke møter opp til stengte valglokaler…:-)

 3. Enig i at vi har en liberal linje på artikkelkommentarer. Vi har en grunnleggende tro på at ytringer skal møtes med ytringer, men har strammet ganske kraftig inn og er langt tettere på artikkelkommentarene enn noen gang tidligere. Målet er at reglene vi har utviklet skal følges.

 4. Kristian Kirkerud

  Går det ikke an på et vis å forhåndsmoderere twitterfeeden til de som ikke fra før av er «godkjente» twittere? Hvis jeg skal være litt flåsete så kan det vel sies at kommentarfeltet til dt.no har da vært ganske liberalt for diverse kommentarer oppigjennom tida… 🙂

 5. Ja. Vi vurderte det. På en måte er det mer demokratisk, inkluderende og ønskelig. Samtidig ser vi muligheten for å få en uønsket og ødeleggende forsøpling med meningsterror av rassistiske eller hatefulle synspunkter uten redaksjonell redigeringsmulighet.

 6. Kristian Kirkerud

  Har dere hatt noen tanke rundt det å evnt bruke en twitter hash tag for Buskerudvalget slik som #valg09?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..