Jakten på idiotene

idioten Onsdag kjøpte jeg ei flue med det megetsigende navnet Idioten (markaflue, se bildet til venstre) på flue.no. Greit nok at ei flue som egentlig ikke ligner på noe kan lure opp brunørret i marka, mer tankevekkende er det at spesialbutikker og sportskjeder legger til grunn at fluefiskere er idioter.

Selger butikkene på storslåtte kjøpesentra og frittliggende, i og utenfor handlegater, ei eneste flue? Er svaret ja, og det er det jo, kan det trolig bygge opp opp under at sportsfiskere er rimelig ensporede, kortsiktige, uten planleggingsevne og lett blir revet med av selv å jakte i miljøer hvor de kan ta på, føle på, lukte på og studere håndknyttede fluer, eventuelt at de har for god betalingsevne.

For meg er det uforståelig at de kan holde et prisnivå varierende fra 22 til nær 30 kroner. Det må faktisk ses opp mot å gjennomføre en rolig, kynisk og veloverveid handel, sittende lutende i ryggen i sin egen sofa, med PC’n på fanget, og surfe nettet. Selv betalte jeg i snitt ni kroner inkludert gebyrer og portoprisen, sist tirsdag kveld, og i dag lå flueboksen deilig tilstedeværende i postkassen.

I Canada i fjor lå snitprisen på tørrfluer på åtte kroner. Jeg får fluene levert i postkassa for syv kroner. Her er det altså rom for ytterligere priskutt. Skjønner dere? Butikkdriverne må altså enten dø, kutte prisene dramatisk, eller tilby andre fordeler. Det er selvfølgelig mulig å konkurrere mot gratis, men å firedoble prisene uten å tilby andre fordeler enn at jeg må tilpasse meg trange åpningstider og selv kan kjenne på fluene i butikken, er altså, for mitt vedkommende, ikke nok. I tillegg er flere av butikkene frekke nok til å pakke fluene i plastposer og dermed ødelegge dem fullstendig. Hvor kunnskapsløst arrogant er det egentlig lov til å oppføre seg?

Ørrethjernene er heldigvis bittesmå. De kan være rimelig vriene å lure likevel. Det har vi i tjuvfiskelaget samlet mye dokumentasjon på,  men at fluefiskere betaler 28 kroner for en vare som er ett eneste tasteklikk unna en prislapp på syv kroner, vel, det er muligens det nærmeste du kan komme i troen på at Julenissen faktsik lever.

flue.no-juni09 002

Grei handel. Tilbakelent i egen sofa, med PC’n på fanget, kjøper du lurere og billigere enn i en hvilken som helst butikk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

flue.no-juni09 004

 

En nødvendighet. Giftige E12 er i stand til å lurke opp dyptsvømmende ørret ved hjelp av et avdempet, men giftig bevegelsesmønster av tålmodige tørrfluefiskere.

 

 

 

 

flue.no-juni09 003

Under 300 kroner? Jepp. Gjennomsnittelig butikkpris for denne boksen i en hvilken som helst norsk, fysisk sports- eller spesialbutik: tja 22 x 25 = 550 kroner. Fritt valg.

One response to “Jakten på idiotene

  1. Oscar Andersen

    Jøsses, trodde noe av greia med fluefiske var å lage fluene selv. Eller enda mer «hardcore»; lage fluene etter forholdene der og da?
    Kanskje det er vanskeligere enn jeg tror?
    Jeg vet ikke.

    Btw den prisforkjellen var jo ganske drøy! Kan ikke støtte noe sånt nei.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..