Fritt leide for P-overgrep

Glem søksmål mot parkeringsselskap eller håndverkere. Smil og betal, selv om du har rett. Tvisteloven er forbrukernes verste fiende.

Var hele Stortinget på fylla da tvisteloven ble vedtatt? Det kan se sånn ut. I Jæren tingrett vant Lars Martin Andersen søksmålet mot parkeringsselskapet. Aftenposten skriver at mannen nektet å vedta boten på 700 kroner. Han vant saken, men må betale 4 531 kroner i saksomkostninger.

Den nye tvisteloven slår fast at den som vinner tvistesaker som dreier seg  om mindre enn 125 000 kroner, og der motparten ikke uten grunn har vært uenig (?), bare har rett på å få dekket inntil 20 prosent av saksomkostningene.

Stortinget bør gjøre om denne loven. Det er legitimt å stoppe krangel om småbeløp. Det er legitimt å legge hindringer i veien for kverulanter, men hallo: det er klart alle klarer å komme opp med en grunn! Dommen må jo gi useriøse aktører “blod på tann”. Her er forbrukerne fratatt enhver mulighet til å kjempe for sin rett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..