Et uanstendig vedtak, signert Trond Giske

Tirsdag sendte Trond Giske ut oppsigelsesbrev til flere titalls radioansatte gjennom en pressemelding.  På strak arm, på vei ut fra Kulturdepartementet for siste gang, gikk han imot Medietilsynets innstilling i fem klagesaker.

Helt siden tidlig i juni har sakene samlet støv på bordet til Giske. Han løftet ikke en finger. Tok sommerferie, klipte snorer og menget seg på festivaler før han gjennomførte en lang valgkamp. I steden for å å ta radioansatte på alvor, lot han sakene ligge.

Det er direkte ufint. To måneder før konsesjonsutløpet banket han til med kollektiv oppsigelse. Denne avgjørelsen burde kommet i sommer, ikke to måneder før konsesjonsperioden utløper.

Kanal 1 har vunnet konsesjonen to ganger siden sommeren for halvannet år siden. I dag snudde Giske 180 grader. Han bør skamme seg. Han har overkjørt Medietilsynet. Han har gitt blaffen i en hel næring. Han har gitt blaffen i de ansatte i lokalradioene.

Dagen i dag var vond. Giske sendte ut pressemelding. Dem som mistet konsesjonen fikk ingen egen informasjon. Ingen utenfor departementet har  sett departementets sakspapirer. Det er respektløst. Giske sender ut den mest dramatiske meldingen du som arbeidstaker kan få; grunnlaget for jobben din er fjernet, gjennom en pressemelding. Kan det gjøres mer respektløst?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..