Bloggplass på dt.no

Vi gir bloggerne et eget område på dt.no. Bloggene med ferskest innhold skal vises i en egen oversikt på forsiden. Bloggkonkurransen som avsluttes med lesernes kåring av den beste lokale bloggen på biblioteket torsdag denne uken, var virkemiddelet for å samle så mange lokale blogger som mulig på kortest mulig tid.

Vår ambisjon er å ha rollen som drammensdistriktets viktigste møteplass. Vi skal spille på lag med lokalsamfunnet. Vi skal stimulere til dialog og styrke den offentlige samtalen. Bloggere er viktige stemmer i denne samtalen.

Den offentlige samtalen foregikk historisk i stor utstrekning gjennom avisenes debattsider. I dag har nettet tatt posisjonen som arena, eller kanal, for mye av samfunnsdebatten. Avisdebatten blir ikke levende nok. Den er dessuten redigert. På nettet foregår derfor hovedtyngden av debatten, som er en viktig bærebjelke i samfunnsdannelsen.

Nettdebatten foregår i tilnytning til nyhetsartikler, på deldet.no (lesernes egen nettavis), sosiale medier som Facebook og Twitter og på bloggernes egne hjemmesider. Vi er ikke mest opptatt av hvor den foregår, men av at den foregår og ønsker å styrke den, speile den og gi folk flest mulighet til å følge med i debatten og til å delta i den.

2 responses to “Bloggplass på dt.no

  1. Hei Stian; du har rett. Det er rss-feed som ligger til grunn for blogrollen på fronten. Vi ser at det er noen få blogger som ikke har rss. Det får vi jo ikke gjort noe med, men for de aller fleste er rss er en grei skuring,

  2. Jeg har veldig sans for jobben DT.no har gjort i forhold til blogging. Dere har lenge lagt opp teasere når dere har kommet over interessante lokale innlegg, og det at alt blir satt i system gjør det jo enda bedre. Når du sier at blogger med ferskest innhold skal vises på forsiden – hvordan tenker dere å løse det? RSS, rett og slett?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..