Morna Siv Jensen

Siv Jensen har forstått alvoret. Resultatet er at vi kan si morna Jensen. Drømmen om regjeringsmakt svinner.

  • Før: Årsavgiften er det første jeg vil fjerne (Per Sandberg)
  • Nå: ikke omtalt i 100-dagersprogrammet. Ikke en del av FrPs prioriterte saker om partiet får regjeringsmakt.
  • Før: mullah Krekar skal straks sendes ut av landet.
  • Nå: vil prioritere arbeidet med å effektuere utvisningsvedtaket og igangsette arbeidet med å etablere forvaringsplasser for å hindre at personer som utgjør en sikkerhetsrisiko i å bevege seg fritt i landet. Dette arbeidet inkluderer de nødvendige lovendringer.
  • Før: fjerning av dokumentavgiften.
  • Nå: ikke omtalt i 100-dagersprogrammet.
  • Før: vin og sprit i butikken. Avvikle polet.
  • Nå: vin i butikk hver dag. Spriten er ikke omtalt. Dermed lever polordningen (heldigvis) videre.
  • I tillegg bommer FrP med 1,9 milliarder kroner i regnestykket for å fjerne arveavgiften fra 1. januar neste år. FrP tror prislappen er 340 millioner, men her snakkes det i departementet om å redusere Statens inntekter med 2,2 milliarder, faktisk. Sånne bommerter skaper ikke entusiastisk applaus.

Dette er bare ett lite knippe, et litt tilfeldig utvalg, fra Siv Jensens 100-dagersprogram som ble lagt fram rett før helgen. Lukten av regjeringskontoret har fristet partiledelsen til å bli ansvarlig. Bak ligger trolig en strategisk tenkning om å ikke bli tatt for uansvarlig overbud, men det 101 punkters 100-dagersprogrammet har ikke en samlet pris. Dessuten er de fleste sakene såkalt: … begynne å arbeide med, og resten krever stort sett flertall i Stortinget. Dermed skjønner alle at alt fortsetter uendret og ikke noe får flertall i Stortinget. Kombinert med at slagordpolitikk som “mullah ut av landet straks og fjerner bilavgiften første dag” ikke lengre er gangbare slagord, ser jeg ikke noen mulighet for at den sterke FrP-vinden i meningsmålingene fortsetter fram til valgsdagen.

Det kan hende jeg blir overrasket. Det kan hende jeg tar feil. Det vil være både gledelig og litt trist. 

One response to “Morna Siv Jensen

 1. Dette er veldig flott!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..