Glem helsekøene – lommeboka avgjør

Helsekøer er en illusjon. Norge er et super-land. Glem alt du har hørt om køene. Det er bare å kjøpe seg en helseforsikring. Min virket bedre enn reklamen. Køutsiktene på drøyt tre måneder ble kuttet til under en uke. Rødgrønt styre er Konge.

Herlig Jens ordner opp i landet. Det er nesten for godt til å være sant. Mindre enn en uke tok det fra forsikringsselskapet mottok papirene til operasjonen var unnagjort. Likevel klager folk over å måtte vente på operasjon. Tull og tøys. Dette har Jens og Kristin ordnet opp i. Det er bare å tegne en forsikring. Glem køene du også. Ingen grunn til sutring. Det er fest i det rødgrønne Norge!

Ironisk? Ja.

Liker jeg at vi har det sånn? Nei.

Men, har vi det sånn? Ja. Definitivt.

Fastlegen min sendte henvisningen til et sykehus i Oslo tidlig i juli. Etter fire ukers avslappende sommerferie fikk jeg et brev fra sykehuset om at jeg senere ville få en kosultasjon hos spesialist, men at det var litt pågang, så jeg kunne ikke forvente å få time før i november. Så lenge var jeg ikke motivert for å vente. Jeg ba derfor om å få henvisningen sendt hjem til meg. Jeg sendte den videre til forsikringsselskapet, og under en uke senere var menisken ferdig operert.

5 responses to “Glem helsekøene – lommeboka avgjør

 1. Thomsan: bra poeng. Ta alltid hånd om henvisningen selv. Ikke overlat til legen å finne «det beste» sykehuset. I sommer kuttet jeg, uten å benytte forsikringen, ventetiden fra 11 til to uker på MR-undersøkelse, etter å ha «tatt hånd om min egen henvisning», slik du selv skriver at du gjorde. Reiste fra Drammen til Lillehammer og fikk kjempegod oppølging av Revmatismesykehuset i den tidligere OL-byen.

 2. Sykehusene mangler rett og slett system på hva de gjør.

  Jeg var hos spesialist før sommeren og fikk henvisning til operasjon, da til et sykehus som ligger 2 timer unna men som legen mente var det beste alternativet… Etter sommeren fikk jeg brev om at forventet tid til operasjon var 32-34 uker (!!).

  Gikk selv inn på «fritt sykehus valg» sine nettsider, fant et privat alternativ som det offentlige dekket og som itillegg ligger 10 min med buss hjemmefra… Tok kontakt for å få flyttet henvisningen og 7 dager senere er jeg operert… Hadde bare legen selv brydd seg med å sjekke ventelistene hadde jeg vært ferdig enda er par uker tidligere…

 3. sunde: Det er nok orden på logistikken, men de rødgrønne har plutselig sluttet å benytte en mengde sykehus som fram til de tok plass i regjeringskontorene har vært en vesentlig del av helsevesenet. Derfor har helsekøene økt til de sykehusene som er igjen.

  De sykehusene som er valgt bort har en ting til felles; de er ikke eiet av det offentlige. De er eiet av bedrifter eller av frivillige organisasjoner. Det er med andre ord ideolog som ligger til grunn for at helsekøene har økt.

  De sykehusene som er valgt bort mottar fortsatt pasienter, men de er ikke henvist dit fra helseforetakene og de betaler behandlingene sine selv, enten direkte eller gjennom helseforsikringene sine. Rino Andersen er én av dem.

 4. Kvaliteten på det offentlige helsevesenet og hvordan det er organisert er resultat av politiske valg. Over 800 000 har en eller annen form for helseforsikring. Når forskjellene blir såpass dramatiske som i dette tilfellet, er det nærliggende å se på det som en slags «privatskatt» for å få flere i arbeid. Det blir ikke mer helse, ikke mer rettferdig helse, ikke helsefaglige vurderinger som avgjør prioriteringene. Dermed nærmer vi oss, eller er allerede kommet i en situasjon hvor folks helse kan prissettes i kroner. Fire år med rent flertall for de rødgrønne har med andre ord styrket penger som verdinorm på helse.

 5. Jeg begriper ikke hvordan dette kan være de RødGrønne`s skyld. Slik har det vært i 3 regjeringer på rad. Helseforsikring tyder bare på at det ikke er grunn til kø. Det er plass på sykehusene, helsevesenet har bare ikke et system på logistikken 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..