Ørretdam på E6

hundehus og mc-09 - aug09 022

Denne bikeren hadde tålmodig ventet en god stund da vi kom fram til E6-havet, men også han snudde sykkelen tok tok slukøret fatt på snirkelkjøringen motstrøms for å komme ut av vannfella.

 

hundehus og mc-09 - aug09 024Svenske veibyggere er i en særklasse. Ørretdam på E6, litt nord for Uddevalla-avkjøringen, var tross alt et løfterikt syn. Men savnet av vak var påtakelig. Savnet fluestanga også. Den lå igjen i Drammen. Fluestanga var ikke et naturlig valg på årets MC-tur, så da var det  bare å snu sykkelen og tråkle seg 4,5 kilometer tilbake mellom den stadig like stillestående bilkøen og finne en omkjkøringsvei.

Husker du at nybygde E6 raste i Sverige? Det er kun et par år siden. Svenskene bygde den nye superveien direkte på blåleire. Litt rart egentlig. I dag var den samme veien oversvømmet. Den uautoriserte, og trolig – for de aller fleste helt uønskede ørretdammen som bare manglet ørret, i og for seg, var over en meter dyp og dermed dyp nok til å stoppe all ferietrafikken fra Gøteborg til Norge.

Heldigvis har svenskene en riksveiferge over Lysefjorden. Koselig den. Vi hadde tross alt ikke planlagt å kjøre ferge i dag, men det gikk helt fint. Litt kjedeligere for bilistene kanskje. De kan tross alt, ikke alle i hvert fall, kjøre forbi hele fergekøen som raskt ble kilometerlang, men sånn er det å kjøre motorsykkel. Ulempen er regn, fordelen er fremkommeligheten når alle andre kjøretøyer står bom fast, eller ikke beveger seg like raskt fremover som du kanskje ønsker fra tid til annen.

hundehus og mc-09 - aug09 025

Plutselig oversvømmelse skaper et slags samhold, men det er noe med at felles skjebene er mager trøst.

 

 

 

 

 

hundehus og mc-09 - aug09 027 Opps! Laaang fergekø? Jepp, men en fordel må vi tross alt ha vi som kjører MC i regn og sol…

 

 

 

 

hundehus og mc-09 - aug09 029 Her snakker vi riksveiferge. Gratis. Fint med en båttur. Senere åpnet himmelen seg og vi kunne konstatere at Hansson skinn på Harrymekka ved svenskegrensa er vår venn i nøden…. tørre hansker og nytt regntøy.

 

 

 

 

 

hundehus og mc-09 - aug09 030 …og alle kom ikke med… Tulla. Riksvegfergene går skyttel. Tar bare litt lengre tid.

 

 

 

 

 

 

hundehus og mc-09 - aug09 026Uten den plutselig anlagte ørretdammen på E6 hadde jeg aldri visst om dette fergeleiet.

 

 

 

 

 

 

PS! Resten av årets MC-tur foregikk uten dramatikk. Det vil si at starten var litt trøblete med et tomt batteri som ikke tok imot lading. Litt forsinket og litt dyr start, men derfra tok vi Danmark og Tyskland uten ett eneste uhell… og heldigvis hadde den svenske politimotorsykkelmannen motortrøbbel med sin BMW, hehe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..