Frode Rekve – HA-styret: 1 – 0

LO Halden snudde. Lørdag tok sirkus Halden Arbeiderblad endelig helomvending. Oppsigelsen av toppsjefene er trukket. Styret er på full fart ut.

30. april kritiserte jeg LO Halden for ikke å skjønne alvoret. Det var håpløst å sette denne saken på vent i en hel uke. Hva tenkte de egentlig på? Enkelte vanskelige saker kan fra tid til annen løse seg ved tidens hjelp, men ikke denne. Det er for alvorlig å sette en hel avis i spill som resultat av et styre på villspor og passive eiere.

 Tuftet på misnøye med en lokalavis som er åpen for alle, ga lokalavisens styre klar beskjed til redaktør Frode Rekve om at han var uønsket. Offisielt holder styrelederen som er på kvikk vei ut fra styrerommet i Halden Arbeiderblad, fast på at han handlet utelukkende ut fra økonimiske motiver. Det er det få, om noen, i og utenfor Halden, som tror på.

Lokalavisa i Halden har i flere år vært et offer for beinhard eierstrid. Det lokale eierskapet, bestående av Arbeiderpartiet og LO, har jobbet iherdig for å holde avisa unna A-pressen. Storeieren A-pressen, avisas klart største enkeltaksjonær, er derfor en minoritetsaksjonær, plassert på gangen.

Abonnementsflukt, underskriftsaksjoner, støttegruppe på Facebook og 1. mai-demonstrasjon skapte bevegelse i LO Halden. Det er nok lurt for Halden Arbeiderblad og lokalsamfunnet i Halden om LO Halden og A-pressen samhandler fremover. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..