Dagbladet får det uansett

vg-230409 Barnepsykolog Magne Raundalen, barnas beste venn, hamret løs på Dagbladet under dagens Vårmøte i Norsk Redaktørforening. Greit nok, på mange måter. Dagbladet har virkelig laget noen fæle forsider som de fleste av oss helt intuitivt skjønner skaper frykt, redsel, uro og forvirring hos barn.

Raundalens poeng er at alle aviser har en egen barneside. Det er forsiden. Så selv om aviser er laget for voksne, så er forsiden for alle. Barn leser forsidene. Barn ser forsidene i salgsstativer, i butikkene, på kjøkkenbordet, på bensinstasjonene, i salgsplakatene (stativene) utenfor kioskene på grendas torv og i nærbutikken.

Han har helt rett. Slik er det. Redaktørene lot seg da også bevege av Raundalens synspunkter. Andelen redaktører som ville hensynta barna i utforming av forsidene, og dermed unngå oppslag som “Far kvelte barna”, “Slo i hjel  hele familien”, “Drepte mamma mens barna så på”, “Mor druknet egne barn” og  “Utryddet familien mens alle sov”, og mer innsiktsfult beskreskrivende salgsplakater på forsidene, falt fra drøyt 50 til 30 prosent før og etter Raundalens foredrag.

Betegnende er det dog at mens Raundalen hugget løs på Dagbladet, som riktignok er fortjent, så nevnte han ikke dagens VG-forside. Den holder ikke akkurat vann den heller, i henhold til Raundalens vurderinger slik de ble fremført på SAS-hotellet i dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..