Flytting 2010: På vei ut av den mentale fase

flytteesker20101027 Flyttesjau er ikke et begrep fra intet. Det er en betydelig sjau å flytte. Bytter du bolig, så tar du nemlig med deg tinga dine og ordtaket om at “ingen ting gjør seg sjøl” virker mer sant enn i mange andre tilfeller.

Flyttesjauen er mer virkelig enn på lenge. Status er omtrent sånn:

 • har solgt egen bolig, men er eier av boligen i noen uker framover
 • har kjøpt og overtatt ny bolig
 • bor i gammel bolig
 • skal flytte til den nye
 • har ambisjon om enkel (?) oppussing av den nye boligen før innflytting
 • har skaffa 35 flytteesker, pakketeip og to kraftige tusjer
 • har en plan på pakkerekkefølge
 • har en plan for oppussing

Det betyr at flytteplanen ikke utelukkende er prematur, men selve flyttingen fortoner seg prematurt. Det er nesten litt overveldende å flytte, egentlig. Det er litt sånn sorgaktig å flytte ut fra en bolig og et bomiljø hvor det er knallfint, og det er nesten litt vanskelig å glede seg til “neste bolig”, kanskje fordi jeg ikke har satt en egen dato for meg selv, rent bortsett fra at jeg skal feire jul på ny adresse.  Det ville sikkert vært forskjellig om jeg hadde flytta fra noe, flykta på en måte. Drivkraften er ikke “å komme vekk”, men å dekke opp egne kriterier for hvilke kvaliteter jeg aller helst ønsker at bostedet skal bidra til å oppfylle. I mitt tilfelle er forskjellen å komme nærmere sentrum, uten at jeg vil bo i sentrum, og beholde nærheten til marka.

Planen er å blogge litt om prosessen. Hva går en sånn flytting ut på, egentlig? Det skal jeg logge på et vis, og dele her på bloggen. Det kan jo hende at enkelte erfaringer, fra pakke/pusse opp/flytte/pakke opp/komme i orden, kan være nyttig for en eller annen, og da er det i grunnen verdt det. I tillegg kan jeg bla meg tilbake i en slags egen mimrebok.

Selve flyttingen er ikke akkurat kommet så veldig langt. Hittil har jeg lagt igjen 1600 kroner i “flyttebutikken” på Åssiden i kjøp av esker, tape og to tusjer.

Selve oppussingen er nøyaktig like langt kommet. Utlegg på 1650 kroner til maling, dekkpapp (vil jo ikke ha malingflekker på gulvet) og egnet verktøy som malekoster.

Tidsmessig har jeg neppe brukt mer enn tre-fire timer, og egentlig har jeg ikke kommet i gang med noe som helst. Bare dratt i hus maling og pappesker.

3 responses to “Flytting 2010: På vei ut av den mentale fase

 1. Tilbaketråkk: Flytting sluttført | Rinoandersen's Blog

 2. I Eternittveien var vi et solid og bra team, Lisbeth. Litt forskjell å flytte seg selv, så å si, og ha brudd i albuen. Gjør mye litt vanskeligere, men den store forskjellen er forhåpentligvis bare at «ting tar litt lengre tid».

 3. Dette kan du Rino. Bare tanken på flytting fra Eternittveien til Sætre gikk jo som en drøm. Hvorfor? Vi hadde en som tok ansvar og holdt alt under fullstendig kontroll. Det var du som var HØVDINGEN og gikk noe galt`? Nope- Sluut med syting og klaging, armen er bare nesten brukket 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..