Les lokale nyheter på iPhone

iphone 2 dt.no er tilpasset på iPhone-plattform. Det kom på plass i dag. Du finner den på http://mobil.dt.no

All iPhone-funksjonalitet skal legges på plass. Vi er ikke helt ferdig med jobben. Førsteversjon er fiks ferdig mandag. Samtidig er vi interessert i tilbakemeldinger fra dere som leser oss på iPhone. Er det noe du vil ha endret på, så gi oss en tilbakemelding. Den kan du gi som en kommentar på denne bloggen, eller sende en sms til 90881828 eller en e-post til rino.andersen@dt.no.

Mandag legger vi ut en bedre og mer brukervennlig meny, men det kan jo være at du ønsker større bilder, ny rekkefølge på elementer, eller noe vi ikke har tenkt på. Vi er interessert i din mening.

iPhone-versjonen vår speiler mobil-utgaven. Slik gjør vi det i denne omgang. Langsiktig er målet at alle får tilgang på hele dt.no, tilpasset iPhone eller andre smarte mobiltelefoner med berøringsskjerm, også når du klikker deg inn på vår ordinære nettutgave. Det er et litt mer omfattende løp. Vi kommer dit, men det er neste generasjons utvikling.

10 responses to “Les lokale nyheter på iPhone

 1. Tilbaketråkk: Redaktørbloggen » Blog Archive » Drammens Tidende – nå også på på iPhone og Facebook

 2. Nydelig 🙂 veldig bra med «vis 3 til» – funker som en drøm, ryddig og raskt 🙂 responstiden på sidene har også blitt raskere merker jeg 🙂

 3. Hei forlagsnissen; sjekker du iPhoneversjonen vår på nytt, vil du se at de aller fleste av forslagene dine er hensyntatt. Tusen takk for mange veldig gode innspill.
  Vi slo av et annonseformat hvor vi per tiden ikke har solgt plassen, gjorde alle bildene klikkbare, høyrejusterte bildet og dro inn teksten (skapte marg), fikset billedstørrelsen, fjernet (), etc…

  Dette er førsteversjon av iPhone-utgaven. Den er basert på mobilutgaven. Vi kommer senere til å basere den på vår ordinære nettavis. Først da blir den skikkelig fyldig, men i påvente av en direkte redirect til alle mulige aplikasjoner ønsket vi å tilrettelegge for bedre lesning og en bedre opplevelse for alle som har iPhone eller en annen type smart mobil med berøringsskjerm.

  Saver du/dere andre ting, setter vi pris på flere innspill. De mottas med takknemmelighet.

 4. Hei forslagsnissen; mange takk for en fyldig gjennomgang og tilbakemelding. Vi jobber videre med hele utgaven. Dine innspill tar vi med oss. Enkelte forhold som () bør vi raskt få skikk på. Andre innspill kommer vi til å se nøye på.

 5. bilder
  først og fremst ville jeg kjørt høyrejustering på alle bildene, så det er mulig å raskt scrolle nedover og lese artikkel-tittlene, fremfor å hoppe frem og tilbake med blikket

  så ville jeg droppa 2-kolonnersvisningen av sport og kultur – bruken av ramme rundt disse 2 seksjonene kludrer til visningen på en allerede liten skjerm.

  På seksjonstitlene ville jeg også droppa grå strek-ramme rundt, og heller lagt seksjonsnavnene på ensfarget bakgrunn, og kjørt seksjonsnavnene i uppercase – det blir alt for mye linjer og streker og tjukke rammer slik det er nå – og gjerne brukt fargekodinga fra dt.no på seksjonene der – én sak for sport og én sak for kultur blir for lite, når forsiden skal gjøre det mulig å raskt skaffe seg en oversikt over nyhetsbildet.

  forøvrig er det litt meningsløst å bruke underline på lenketitlene til nyhetssakene når det også står «les mer» – igjen så snakker vi om liten skjermflate og alt unødvendig flesk bør bort – underlinja nyhetstitler gir bare et rotete inntrykk – og siden hele flaten er klikkbar på hovedsakene, og de fleste som leser nyheter via mobilen er litt mer kompetente på nett så kan dere med fordel droppe «les mer»

  Videre ville jeg laget seksjonsmenyen på toppen over 2 plan (noe den er allerede, men kappes i lesernes bilder) med større skrift-type/klikkbar flate for hvert valg – og skilt mellom kategorier på linje 1 (nyheter | sport | kultur) og brukt linje 2 til lesernes bilder | debatt osv.

  mobil.dt.no-logoen kan med fordel forminskes og lufta på toppen kappes vekk noe – det blir teit med én sak på første skjermbildet på f.eks en iphone og så måtte scrolle nesten halvannet skjermbilde ned for å få noe annet enn toppsaker.

  Uryddighet ved å la tekst ligge helt ut mot margen av siden, på iphone ihvertfall – bildene har fått marg og luft rundt seg, men tekstene ligger kant-i-kant på venstresiden, noe som ser veldig uryddig ut.

  Noe som også gjelder de tomme () parentesene etter hver nyhetsartikkel (untatt de som ligger under sport og kultur) så her må dere rydde opp litt i hva som spyttes ut av cms’et deres.

  pr. dags dato er dette et skritt i riktig retning, men det er mye ryddigere og raskere å lese dt via en ren rss-feed på f.eks iphone enn å kjøre dt-mobilutgaven.

  Bildene til andre-nivå-artiklene på forsiden av mobilutgaven kunne med fordel vært kappet til ca 1/3 av totalbredden på siden når iphonen står på høykant/portrettmodus – og da unødvendig å øke skriftstørrelsen.

  selve redirecten hvis man besøker via iphone tar jo 3 minutter å google/lime inn så hvorfor dette skulle ta et halvt år, når det tar under en lunsjpause å gjøre ser jeg ikke helt vitsen med 🙂

  så kjør på, dette har vært etterlengtet 🙂

 6. Tilbaketråkk: Top Posts — WordPress.com

 7. Hei Tom Erik; din vurdering er vår, så å si. Dagens førsteutgave av iPhone-plattform bygger på mobilutgaven (altså helt utenom Punblicus, men med en utfordring i innhold…. det kan vi tross alt ganske enkelt gjøre noe med).
  Tar resten punktvis:
  1) Ja. Det kommer. Snakker nok trolig om innenfor et halvt år.
  2) Bildeblogg er lesergenerert. Send inn med kodeord jul (mms til 03232 – og bildet publiseres direkte). Debatt er lesernes linje… må vi se litt mer på.
  3) Løst utenfor Edda-plattformen. Vi har lagt en løsning direkte på mobilutgaven, i denne omgang.
  4) Et spennende og godt innspill. Det tar vi med oss videre.

 8. Hei Nicolai; tar med oss innspillet om å lage en sterk kobling mellom abonnement og pdf-/e-avis.

 9. Synes dette virker som en god løsning! Det er i alle fall tydelig at dere prioriterer Godset høyt. Det skjønner jeg godt.

  Mobilutgaven ser bra ut, og er grei å navigere i. Litt tynn, kanskje, men dette kommer vel.

  Har et par spørsmål/kommentarer:

  1) Burde man ikke hatt en automatisk redirect til denne utgaven fra dt.no (hvis man aksesserer dt.no fra iPhone)?

  2) Bildeblogg og debattseksjonen skjønner jeg ikke helt. Nifty teknisk løsning på bildebloggen, men hva er det? Debattseksjonen virker veldig avstumpet og utenfor kontekst. At titlene er kuttet, er vel heller ikke helt bra.

  3) Hvordan er den tekniske løsningen? Det ser nesten ut som om dere har lagt en tredjepartsløsning på Publicus…? Vi vet samtidig at det jobbes med en ny plattform, som jeg antar vil få konsekvenser for mobilutgavene til de ulike Edda-avisene.

  4) Har dere planer om å implementere kommentarfunksjonen også på mobilutgaven? Den savner i alle fall jeg på Vardens mobilutgave.

 10. Ser veldig bra ut det, Rino.

  Etterlengtet tjeneste, så topp arbeid!

  Nå mangler det bare at dere får på plass et skikkelig pdf-tilbud til abonnentene deres, så er vi der (i første omgang i alle fall).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..