Godset-sjefens kritikk er ros til pressen

Godset-sjef Tom Berntzens mediekritikk er ros av journalistenes arbeid.

Berntzen etterlyser mer kritisk og undersøkende journalistikk. Han vil ha en likebehandling av toppserieklubbene og andre bedrifter. Han er tydelig misfornøyd med mediene. Kritikken fremførte han under mediekonferansen Gull og Gråstein på Sundvollen søndag.

Det  er et mye større problem for pressen om Berntzen er strålende fornøyd. Virkeligheten er at medieavtalen ikke er gull for klubbene i skyggenes dal. Godset mister inntekter på tv-sendingene. Det er selvfølgelig fordi produktet ikke er bra nok. Få utenfor drammensregionen bryr seg særlig mye om Godset. Sånn er det bare, og derfor er Berntzen selvfølgelig ute etter flere og andre saker som kan bygge merkevaren til Godset og gjøre Godset mer attraktivt som sponsorobjekt.

Det er Berntzens jobb å bygge merkevaren Godset. Det er hans mediestrategi som avgjør om han får “plassert sine saker” i pressen. Han og Godset er vel ikke flinke nok. Det er ikke pressens ansvar å gjøre jobben hans.

Det er ikke en eneste oppegående person i hele verden som tror ham på at han egentlig etterlyser kritisk og undersøkende journalistikk om Godset og fotball. Det han etterlyser er mikrofonstativer. Han ba rett og slett om å bli brukt, “bruk meg, men ikke misbruk meg”, er budskapet han sendte til 150 journalister. Hans tilsynelatende ramsalte kritikk er derfor langt på vei et godkjenningsstempel for sportsjournalistene. Samtidig er det nok sånn at også fotballdekningen og alle forholdene rundt Godset og andre klubber som har satset over evne og mangler resultater, muligens bør få en mer kritisk og undersøkende journalistisk behandling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..