Uhyrer spiser menisken mens pasienten er på morfin

“Skal under kniven”, sa jeg, kjekk, høy og mørk. Fastende stilte jeg som avtalt på Drammen Private Sykehus. Vel, litt angsttendenser kjente jeg. Inne på operasjsonsbordet hadde jeg bare en eneste tanke i hodet, og bare ett spørsmål jeg måtte stille: “… og du kan garantere at jeg ikke vil merke noe, ikke kjenne noe, og aller helst, ikke få med meg noe av det som skjer?”

Heldigvis virket annestestilegen stø i faget. Forhåpentligvis hadde han morfin nok, og forhåpentligvis var han av den typen som heller tok i litt ekstra.

Noen timer senere, med nybandasjert kne, dumpende ned i sofaen, etter å ha tilfredsstilt sulten etter en privat Ramadan, det var tross alt 20 timer mellom måltidene,  skrudde jeg på PCen og matet inn DVD-filmen. Da var jeg glad for at jeg var ferdigpist og har en sterk mave. Hadde jeg sett filmen fra operasjonen først, tror jeg Ramadan hadde gått direkte over i langvarig sulting.

Her får du klippene, fire deler. Sånn ser det nok ut i ditt kne også, om du må gjøre en meniskoperasjon. Har du ennå ikke tatt menisken, men lurer på hva som skjer, så kan du ta filmen(e) som en ren undervisning.

Ok – da kjører vi skrekkfilm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 responses to “Uhyrer spiser menisken mens pasienten er på morfin

  1. Takk for gode råd, Kristine. Var ute på sykkeltur i marka i dag. Operasjonen var vellykket, og du har helt rett, heldigvis, i at rekonvalsentperioden er rimelig kjapt unnagjort. Heldigvis.

  2. Oi, det der tror jeg ikke jeg vil se, men god bedring!Har selv operert menisken i begge knær etter bilulykke behørig dekket av Drammens Tidende i 94;-) Det fine er at teknologien i dag er så avansert at det det oftest er dag-kirurgi og rekonvalens ikke er så tidkrevende. Opererte begge knær på en gang i 2004 fordi legen mente jeg da var veltrent nok til å takle det, og syklet (inne) igjen etter en uke. Trening i lukket kjede, som sykling, er i det hele tatt veldig bra for å trene opp knær igjen. Noe annet som har hjulpet meg mye er et kosttilskudd jeg ikke får kjøpt i Norge, men vanlig i England, med Glukosamin, Chronoditium og fiskeolje/mineraler (smører/bygger opp/vedlikeholder ledd)

  3. DET der var skrekkfilm…….

  4. OMG. Det ble for sterkt. Ga opp skrekkfilm etter 1.30. Takk for info. God bedring, med det hele.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..