Freiasjokk på Mega

Amerikansk-eide Freia herjer med rotnorsk sjokolade. Ti minutters stopp ved sjokoladehyllene på Mega i Drammen resulterte i Freiasjokk.

Innpakningene ligner ikke lengre norsk sjokolade. Det er full amerikanisering av sjokomarkedet. Selv kuene på melkesjokoladen er i ferd med å bli presset ut. Sånn kan vi ikke ha det. De hiver ut norske ansatte, kutter produksjonen i Norge og fyller opp med billig sjokolade fra lavkostland.

Vi husker angrepet på norsk iskrem. Overtakelsen av Drammens Is ble feid direkte tilbake over kjølen. Svenskene kom med margarin-is. Sånt skal vi selvfølgelig ikke ha. Freia er allerede ut fra mitt sortiment. Amerikanerne har ødelagt twistposen. I disse dager, dog, det kan hende det har pågått lenge, amerikaniserer de navnene og innpakningen. De tuller med hele oppveksten min, på en måte. Jeg vet hvordan sjokoladene skal se ut.

Altså: bare en ting å gjøre. Bruke forbrukermakten, selv om det neppe imponerer amerikanske Freia-eiere på New York-børsen, at jeg slutter å kjøpe sjokoladene deres, tatt i betraktning mitt ikke akkurat imponerende sjokoladeforbruk… men jeg er tross alt Freiasjokkert.

Jeg skulle selvfølgelig hatt mange bilder her, tatt i Freiasjokk-tilstand på Mega, men Canon kødder med meg, eventuelt med alle Canon-eiere som sender kameraer til reparasjon. Mitt ble sendt dem for seks uker siden. Ikke har Canon gitt meg en tilbakemelding, ikke har dem reparert kameraet og ikke har dem sendt det tilbake.

5 responses to “Freiasjokk på Mega

  1. TIL NINA: ente ett orld grnt om Kåre spesial, vell (hikk).
    Spøk til side: Rino har alltid vært en pragmatisk forbrukermakt-utøver. Og dessuten ikke helt oppdatert. Boikotter f.eks fortsat Gilde pga den eldgamle ecoli-saken, men kjøper villig vekk produkter av samme eiere under andre merkelapper. Nuvel. Apropos Kåres osv…

  2. Ja, Non Stop må til. Ser jeg har klart å stokke om litt på bokstavene i Melkesjokolade. Må skyldes at jeg har tatt meg en tynn en – dog ikke Kåres spesial, men kanskje et hakk opp – Gilde Non Plus Ultra. Det nærmer seg tross alt jul..

  3. Hei Nina; du har helt rett, og min Freiasprekk er allerede notert. Amerikanerisering av sjokomarkedet er ikke bra, men Freia er enerådende på Non Stop, en helt nødvendig del av kakepynt på enkelte kakevarianter.

  4. Tilbaketråkk: Gikk på en Freiasmell « Rinoandersen’s Blog

  5. Hei Rino,
    første gang jeg kommenterer en blogg. Enig med deg at det er ILLE at Freia ikke lenger er norsk. Amerikanerne okkuperer det dem kommer over, men det viktigste er vel ikke hvordan sjokoladen ser ut, men hvordan den smaker. Freia Melkesjokokalde er fortsatt noe av det beste jeg vet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..