Kuer i grønne enger

Freia_melkesjokolade_93881aDet er sol. Det er harmoni. Det er kuer, gressende og drøvtyggende. Friske kuer uten abnorme jur, i ei grønn helling, på gult papir. Det er Melkesjokolade.

Slik er mitt bilde av melkesjokolade. Nidar angrep melkesjokoladebildet mitt i kveld. På TV2 kjørte Nidar en sjokkerende reklame. Nidar Begene Melk har ikke bilde av kuer på ei grønn eng, men av rennende melk. Rystende? Javisst.

Nidar har selvsagt laget en egen internettside for melkesjokoladen sin. Fin side, bevares, men jeg ser ikke bort i fra at alt er oppspinn. I en og samme artikkel hevdes det at Bergene Melk relanseres etter 27 år og etter 20 år. Sånt gjør meg litt skeptisk til alt som står om sjokoladen som visstnok ble lansert i 1955.

Bergene Melk tapte visstnok for Stratos, da Nidar og Bergene slo sjokoladepjaltene sine sammen i 1980. Stratos som på et tidspunkt ble, eller  burde blitt, solgt sammen med toalettpapir, ikke fordi Stratos er en drittsjokolade, snarere tvert om, men fordi den på et tidspunkt hadde noe avvikende bakterieflora og derfor massivt ble trukket tilbake fra enhver butikkhylle. Hvordan Bergene Melk vil klare seg uten kuer på omslagspapiret er jeg mindre sikker på, men at melkebøndene bør krysse fingra er rimelig sikkert. Er det noe vi oversvømmes av, så må det være et solid melkeoverskudd.

2 responses to “Kuer i grønne enger

  1. Hehe…mitt bilde av melkesjokolade ble rotfestet i tidlig barndom, og da blir det ikke ei ku, flere kyr – om melkesjokolade – senere heller. Sånn er det bare.

  2. Har du mange kuer? Har de noen gang kuet deg?
    Det er vel vanskelig å holde styr på så mange KUER.

    Kyr er fine dyr forresten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..