Nær bikkjedrap i Drammen

handicaptjern-juli09-13Dimen slapp unna drap med et nødskrig. En diger, hvit, skumfrådende drapshund slet seg fra hundepasseren, ei spinkel blondine, og angrep min 24 kilo slanke irske setter. Drapsmaskinen kom byksende med seksti kilo agressive muskler. Det er helt håpløst. Alle idiotene står fritt til å skaffe seg morderiske bikkjer. Vi trenger en offentlig godkjenning for å ha lov til å ha hund.  Det er helt krise. Påbud, reguleringer, lov og orden trengs. Haster!

Jeg er møkka lei av å møte hundeeiere som ikke har peiling. De har små og store bikkjer. De er livsfarlige. Eierne har ikke styring, er helt uten kontroll og uten snev av kontakt med drapsbikkjene sine går dem på tur ute i det offentlige rom, her i Drammen.

To truende episoder på en dag holder for meg. I dag tidlig møtte jeg ei eldre dame med to bikkjer. Bare med nød og neppe klarte hun å holde tilbake den illsinte bikkja si. I ettermiddag gikk det langt verre.

Solen svant ned bak Solbergåsen. Sammen med Dimen ruslet jeg i det parklignende anlegget ved Åssiden videregående. Vi hadde avsluttet en drøy halvtimes økt med dresurtrening. Vi var fornøyde, i totalt avbalanse og koste oss. Så kom ei spinkel blondine på sykkel “førende” på en drapsmaskin av en Mastiff-type. Bikkja slet seg. Båndet røk. Den angrep Dimen med alle sine 60 kilo. Dimen ble slengt i bakken. Han hylte. Han ble bitt. Sikkelet fra drapsmastiffen ble smurt over Dimen, og ikke fanden om Mastiff-kødden ga seg. Den var ute etter drap…

Mastiffbikkjer trenger ingen. De bør egentlig forbys, men langt viktigere er det at vi trenger en offentlig godkjkenninngsordning for å få lov til å holde hund. Vi er ikke tjent med at alle fritt kan skaffe seg ei bikkje. Daglig møter jeg hunder som er sine eieres førere. Eierne drar og haler i båndet. De klarer så vidt det er å holde dem igjen fra å begå drap. I ettermiddag skjedde det nesten.

3 responses to “Nær bikkjedrap i Drammen

  1. Førerkort for hundeeiere er et konkret og bra forslag, etter min vurdering. Du har helt rett Stian; mange vet nok ikke hva hundehold egentlig dreier seg om da de skaffer seg bikkje.

    Men det er også et tankekors at «alle slags bikkjer», med kun unntak for pitbull (?) er lovlige.

  2. Selv jeg som aldri har hatt husdyr legger merke til det du påpeker her. Det er skremmende å se hvor lite kontroll folk har på hundene sine (og hvor liten interesse de tilsynelatende har for å gjøre noe med det..).

    Obligatorisk kurs eller en eller annen form for lisensiering er definitivt en god ide. Det vil også synliggjøre for folk at hunder krever en viss innsats også – de er ikke søte små nøster til evig tid.

  3. Mange gode poenger. Jeg i likhet med deg riktignok at å angripe bikkjene blir litt feil vinkling. Det burde heller vært et krav til noe slags «førerkort» for hundeeiere. Jeg har som du vet bikkje sjæl, men omgås også til daglig blandinger av doberman og amstaff, som på grunn av god oppdragelse oppfører seg langt bedre enn min cavalier king charles spaniel, Gunhild. Det er klart, store bikkjer har et større potensiale til å gjøre skade, men jeg vil heller eierne til livs enn bikkjene, det er tross alt vi som har satt bikkjene til liv, ikke motsatt.

    Igjen, mange gode poenger! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..