Tid for å gjøre noe annet

Tid for å gjøre noe annet, skrev jeg i min statusoppdatering på Facebook 1. mars. Så la jeg til: «Vet ikke helt hva, men gleder meg til nye utfordringer. Det har vært flott å jobbe sammen med de flinke folka i Nationen og ønsker dem lykke til videre!»

Twitter så det sånn ut:

Responsen på Facebook var overveldende. Over 160 reaksjoner på under ett døgn, mange titalls kommentarer – hyggelige lykkeønskinger. I tillegg vibrerte telefonen av sms-pågang og mange sendte direkte-meldinger på Facebook.

Journalister og redaktører er dem som velger ut. Vi velger saker. Vi velger kilder, vi velger vinklinger, vi velger bilder. Noen ganger blir vi selv nyheten. Nyhetsredaktørens avgang i egen avis er selvsagt en grei nyhetssak i egen avis. Sånn så det ut på nationen.no onsdag.

skjermbilde-2017-03-02-kl-11-10-18

Det er noe med å si ha det til dem du har jobbet nært sammen med i flere år. Mine ord til mine kolleger var disse, sendt alle:

Tiden er kommet for å si takk for meg. Det ble nøyaktig syv år i Nationens tjeneste.

Jeg kan ikke si at det hele tiden har vært en lett jobb. Vi har sammen stått i en del tøffe utfordringer og harde tak, men det er sånn at jeg tenker vi har all grunn til å være veldig stolte av det vi sammen har fått til. Vi har snudd opplagsfall. Vi har vært av de første med betalingsløsning digitalt, og vi har hele tiden levert kvalitetsjournalistikk. Vi har levert journalistikk med solid kilde- og faktagrunnlag. Vi har vært av landets mest siterte redaksjoner. Det er ikke uten grunn. Det er et konkret resultat av mye hardt og godt journalistisk arbeid.

For meg er tiden inne til å se meg rundt etter nye utfordringer. Jeg vet ikke akkurat hva det vil innebære. Det er ikke sånn at jeg ikke kommer til å savne dere. Nationen er et flott prosjekt, men det fineste av alt er folka i Nationen. Det er alltid sånn at det er menneskene som betyr mest. Jeg er glad for å ha fått jobbe sammen med dere i disse årene.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..