Mat og landbruk

Jeg er så spent. Med forventning henter jeg avisa i postkassa hver eneste dag. Jeg gleder meg alltid, sa borddamen. Vi var midt i en middag. Selskapet var hyggelig. Forventningsfullt ventet jeg på fortsettelsen: – Jeg er så spent på hva dere har funnet på, fortsatte hun.

Hun har helt rett. Det handler om å velge, velge de riktige sakene, velge de riktige kildene, velge de riktige vinklingene. Mye av det du ser i den daglige avisen er strengt tatt ikke resultat av løpende og daglige valg. Mye må vi dekke. Det ligger i kontrakten vi har med deg som abonnerer. Nationen skal for eksempel alltid være først, best, mest grundig og ledende på alt som handler om det årlige jordbruksoppgjøret. Sånn er det bare. Det er en del av vår kontrakt med våre lesere.

Samtidig skal vi velge mellom nyheter, mellom aktualiteter, og vi skal selvsagt finne på, altså sette saker og spørsmål på dagsorden. Da har vi et styringsverktøy som skal sikre at vi holder vår del av avtalen. Vi skal gjøre landbruk, matproduksjon og bosetting i hele landet viktig for alle.

Vi skal sette dagsorden gjennom nyheter og historier om landbruk og matproduksjon, og vi skal være distriktenes stemme og møteplass. Det er setningene vi styrer etter. I tillegg har vi utviklet ett sett med saksområder, hos oss kalt stolper, som vi i særskilt grad skal sørge for blir dekket – og blir satt på den offentlige dagsorden – og blir en del av den store, felles samtalen.

Vi sjekker oss selv løpende. Nationen skal ikke være best på alt, men vi skal oppfylle kontrakten og passe på våre områder gjennom en våken og kritisk journalistikk som både skal avdekke og avsløre, og kanskje også stimulere og inspirere. I disse dager dypdykker vi i hvordan vi løser vår del av kontrakten. Målet er å bli enda litt bedre, litt mer relevant for deg som er opptatt av landbruk, matproduksjon og bosetting i hele landet.

Rino Andersen er sjefredaktør (konst) i Nationen

Denne sto på trykk i Nationen lørdag 13. februar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..