Glem alt om suging om underlaget er Heidi

Du kan beregne malingforbruket på slump, øyemål, gammel vane, kunnskap, tøffhet, eller gjøre en tilnærmet nøyaktig vurdering og fremstå som en slags nerdete ekspert i malingbutikken.

bilde1

Jeg tok en amatørmessig, men i og for seg nøye nok, grovoppmåling og kjøpte til hele jobben, ikke hele da, men i alle fall sånn at jeg skulle ha nok til drøyt halve jobben. Traff jeg? Nope. Ikke i det hele tatt. 

bilde2

Det gikk helskeis. Greia er at Heidi suger på grove steinvegger.

bilde3

Når resten av dagens vegger, veggene i soverommet, ikke er finpusset, men ganske grovt pusset, så er et tiliters spann egentlig kjapt beskjedent.

bilde4

Heidi er imponerende. Jeg har ganske gode Heidivibber fra grunnmuren på Bentebu. Det gikk mye mer enn beregnet, men det ser bra ut selv flere år etter at jobben ble ferdigstilt. Nå skal jeg ha Heidi innendørs. I dag tok jeg soverommet, eller i alle fall over 90 prosent av soverommet. Den grovpussede veggen gikk greit, men Heidi på grove steinvegger er en krevende øvelse. La meg gjør det klart: du klarer ikke å beregne hvor mye mailing som kreves. Prøv, og gang det opp. Beregn vesentlig mer enn dobbelt forbruk, og legg på litt til, så er du kanskje i nærheten, litt avhengig av hvor raus/gjerrig du er med å stryke ut malinga… Men ta det innover deg med det samme: det er nesten ikke mulig å være gjerrig med mailinga: Heidi suger, og er det grovt underlag, med grov struktur, så må du finne deg i et ganske formidabelt, eventuelt overraskende drøyt, forbruk av maling.

bilde5

Uansett: til sist: Det blir bra!

bilde6

Sjøl er jeg, selv om det ikke akkurat var tørt da jeg låste døra litt over 22, godt fornøyd. Tror ikke jeg blir skuffet i morgen formiddag, men det er alltid spennende å se resultatet når alt er tørt.

bilde7

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..