Regelfrie journalister på sosiale medier

Sosiale medier har en sentral plass i journalistikken. Journalister må ha et fremoverlent og aktivt forhold til sosiale medier.

Hos oss i Nationen, som i en rekke andre redaksjoner, er spørsmålet om retningslinjer for journalisters opptreden i de sosiale mediene reist. Vårt utgangspunkt er at journalistene ikke trenger retningslinjer. Vi har likevel utviklet tre punkter. De skal ikke være begrensende, men gi trygghet. Punktene våre er:

      • få restriksjoner på bruk – men krav til “vanlig folkeskikk” og premiss at ingen skriver noe som setter deres integritet eller Nationens omdømme og troverdighet i fare
      • journalister bør svare på spørsmål om egne saker, men ikke delta i debatter som meningsbærere (unntatt er kommentatorene). Spørsmål av strategisk karakter skal kanaliseres til ansvarlig i ledergruppa
      • presseetiske regler gjelder for bruk av sosiale medier på linje med øvrige plattformer

Lojalitetsplikten til arbeidsgiveren er for journalister, som alle andre yrkesgrupper, selvsagt uavhengig av hvor du opptrer. Den bærer vi med oss, alle sammen, enten vi er på nettet eller i festlig lag sammen med venner eller familie.

Vi ønsker at våre journalister oppretter egne profiler (Facebook og Twitter) og bruker de sosiale mediene aktivt, også i sitt journalistiske virke. Vi skal utvikle sakene sammen med leserne og vi skal overvåke nyhetsbildet, også gjennom de sosiale mediene. I tillegg skal vi ha et aktivt forhold til debattsonen på nationen.no, og vi oppretter en Nationen-blogg for å bedre dialogen med leserne.

 

På twitter: http://twitter.com/rinoandersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..