Kvittering ikke nok for NSB

Han ga opp. Fornuften nådde ikke inn. Den uniformkledde NSB-mannen var uimottakelig. For andre gang betalte den dresskledde pendleren togturen.

nsb_logo I den varme og nesten helt fulle vogna resignerte den dresskledde mannen i 50-åra. Beundringsverdig rolig tok han fram kredittkortet og ga det til den mildt sagt uforståelig frkantede NSB-ansatte. Den forbrytersk feilen dressmannen med månedskort og kvittering måtte svelge og dermed betale for togturen på nytt, var manglende validering av periodebilletten.

Det er stengt tatt ikke spesielt kundevennlig å avvise kvitteringer, og i steden stå firkantet på at validering er eneste gyldige kvittering. Har du kvittering på at en vare eller tjeneste er betalt, så bør også uniformkledde NSB-ansatte bøye nakken og la nåde gå for rett, tenker jeg der jeg sitter i samme vogn som dressmannen.  Samtidig er jeg usikker på hvordan jeg selv hadde reagert. Hadde jeg velvillig betalt for samme togturen for andre gang?

6 responses to “Kvittering ikke nok for NSB

  1. Joda, Hvis man skjærer alle over en kam så er det ikke rettferdig for alle som har ytet sitt best service til kunder ikke pga NSB men av sin oppdragelse og oppvekst miljø. Når man ser NSB som et organ hvor det blir styrt av flertall av arroganter og byråkrater så det er denne gruppen som vi peker finger mot. Jeg personlig mener at en snill og god konduktør i NSB er en person som har en slik oppdragelse og oppførsel hjemmefra. NSB burde kaller inn på teppet dem som ikke vil belære seg service som trenges for å omgås medmennesker på jobben. Forslaget SEND DEM TIL ET SMILE LAND for å gå på SMILEKURSET …

  2. LLL; mannen hadde både kundekortet og kvitteringen i lommeboken, men altså glemt å validere månedskortet.

  3. Slik jeg forstår hendelsen så hadde denne mannen glemt kortet sitt men hadde kvittering? I så fall kan man jo bare finne en kvittering og late som det er hans? Eller låne av naboen? De Nsb ansatte er vel ikke så dumme at de går på det da.. Eller satt han med ett kort han ikke hadde giddi å validert? Var det kontroll? Jeg forstår ikke helt problemstillingen. Og hvis han ikke kan vise frem gyldig billett må han vel betale på nytt da. Er vel ikke så rart det. Mulig jeg har misforstått dette innlegget litt.

  4. Det er desverre ikke første gangen jeg hører om akkurat dette 😦
    At NSB ikke tar seg selv litt i nakken her skjønner jeg ikke. De er ute i hardt nok vær som det er om dagen, og har faktisk ikke råd til å holde på sånn hvis de vil beholde kundene sine!

    Jeg kjører selv NSB (gjøvikbanen) til og fra jobb, og der er vi nok mer skånet for sånne hendelser. Det er faste lokførere/konduktører som jeg oppfatter som høflige og servicevennlige. 🙂

  5. Det er trist at NSB ødelegger for seg selv gjennom teite enkelthendelser. Samlet vurdert mener jeg NSB har veldig mange hyggelige og fornuftige ansatte som hver dag gjør smarte vurderinger.

  6. Jeg har sendt til NSB kundeservice billetter som ikke brukt fordi toget var innstilt og jeg brukte andre fremkomst midler. Billetten er sendt i NSB sitt konvolutt. Brevet kommer ikke frem. Etter 3 måneder tok jeg kontakte med NSB om problemet og tilbud om å sende inn kopi av den originale billetten som var avvei. NSB godtar ikke kopien og dermed de avslutter saken og kunden møtet veggen. Pengene tar de imot og kunden betalte både for ubrukte billetter og drosjens kostnader. Dersom det eksisterer andre fremkomst midler enn NSB ( ikke statseier) løper jeg fort til og bye bye NSB ….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..