Norpost sprer reklame ulovlig

Merking av postkasser med Nei takk til reklame virker ikke overfor Norpost. Selskapet som konkurrerer med Posten, gir blanke blaffen. Utilbørlig fyller Norpost postkassene med reklame.

NORPOST-ULOVLIG REKLAME  Norpost distribuerer Byavisa DRAMMEN, en gratisavis som har rett til å komme ned i postkassa mi, selv om jeg har Nei takk til reklame-merke på kassa. Merket er selvsagt klistret på foran, og var derfor godt synlig og ikke skjult under en haug med snø. Likevel nøyde ikke Norpost seg med å legge den helt uønskede avisa i postkassa. Sammen med gratisavisa stablet Norpost reklame fra:

Annonsører som ikke bruker medier folk faktisk ønsker, og som de derfor betaler for, sånne som for eksempel Drammens Tidende, må nøye seg med å komme i postkassene til bare halvpartren av husstandene i Drammen. Sånn er det. Det er ikke akseptabelt at Norpost legger reklame i min postkasse.

Adressaten for å klage er egentlig Forbrukerrådet. Utfallet er garantert. Avsenderne får en skrape. Synderen denne uka var ikke butikkene, men Norpost.

Jeg hadde tatt inn avisene Aftenposten, Nationen, Dagens Næringsliv og Drammens Tidende litt over klokka fem. Et drøyt kvarter senere ser jeg en bil godt merket med Norpost utenfor gjerdet. På vei til jobben åpnet jeg postkassa for å kaste Byavisa DRAMMEN i søplekassa, slik at jeg kan motta vanlig post, og da finner jeg postkassa smekkfull av reklame som aldri skulle kommet i nærheten av min postkasse.

Norpost må skjerpe seg. Seriøse butikker bør plassere annonsene sine i medier som folk faktisk vil ha. Det er først da annonsørene faktisk kan regne med at reklamen blir lest. Å strø reklamen ulovlig i postkasser til tusenvis av mottakere, bør ikke lønne seg. Det er respektløst.

16 responses to “Norpost sprer reklame ulovlig

 1. Nettopp sendt en lite hyggelig e-post til Norpost. Har klaget til disse før og likevel har det til tider dumpet ned reklame i postkassen. Har to merker med ‘nei takk til reklame’ på postkassen. Dette ignoreres av Norpost. I dag var postkassen stappet full av dritt så denne gangen skrev jeg i eposten til dem at nå går jeg til politianmeldelse. Det ser ut til at det er eneste tingen som muligens kan hjelpe. For å klage til dem er visst nyttesløst.

 2. What’s up, I would like to subscribe for this blog
  to obtain latest updates, thus where can i do it please help out.

 3. Send reklamen i retur til avsender (evt. Nordpost ) – ufrankert!!!

 4. Uønsket reklame i postkassa er i beste fall irriterende. Værre når den medfører at postbudet ikke får levert den adresserte posten fordi postkassa er full av søppel, og man må bruke sin tid til å stå i kø på postkontoret for å få småpakker som er forsøkt utlevert. Værst er reklamemateriell, som hvis man er bortreist, blir liggende på dørmatter over tid – en invitasjon til eventuelle innbruddstyver. Muntlige klager til de Norpostansatte har ingen effekt. Kanskje vi får en slutt på dette dersom tilstrekkelig mange sender klage til Forbrukerrådet. Mvh. Siri.

 5. Har satt opp merke , Gratisaviser nei takk, men fremdeles leverer EDDA distribusjon disse avisene. Har vurdert å teipe igjen postkassen, bor i blokk, så det går greit.
  Har i e-mail til EDDA distribusjon gitt klar beskjed om at dette gjentar seg bestiller jeg postboks og kostnadene sendes til EDDA distribusjon.

  Når det gjelder NorPost går jeg til det skritt å anmelde dem til Forbrukerrådet.
  Hjelper ikke noe av dette så har vi forbrukere tapt.

 6. Stein Steinbiten

  Hei!
  Jeg har i lengere tid sett meg grundig lei på alle gratisavisene som blir lagt i min postkasse, men har ikke før i dag vært oppmerksom på hvem som er synderen. Men i dag var jeg tilfeldigvis ved postkassen da Norpost ankom, og fikk da forklart at gratisaviser ikke regnes som reklame. Dette er selvsagt det rene sludder. Disse avisene ville ikke ha vært gratis dersom hensikten ikke er å få sendt ut reklame. Desverre fikk nok budene litt uforskylt kjeft, noe jeg beklager.
  Jeg har derfor sendt en e-post til Norpost og bedt om å få tilsendt et merke til å sette på postkassen slik at budene ser at ikke noe uadressert post skal i den.

 7. Hehe… ganske morsomt, blir litt som å telle 100% oppslutning om diktatorer i «frie valg» .

 8. Hei Rino,
  Sett denne? http://www.byavisadrammen.no/index.php?content=dekning
  Her hevdes det at man kan reservere seg mot gratisaviser, men at «andelen reservasjoner er 0%».

  Lurer på hvordan de kan hevde det når det ikke finnes et register for dette? Uansett: sant er det ikke!

 9. Kari; Ser du ironien over hva du skriver og at du skriver dette som en kommentar her?

 10. Hei Kari; jeg oppfatter ikke at noen har uttrykt en generell motstand mot reklame. Saken er at alle har rett til å beskytte seg mot uønsket postdistribuert reklame på samme måte som alle har rett til å beskytte seg mot telefonselgere. Å karakterisere debattanter nedlatende og indikere at andre har et innholdsløst liv på tyrygd, er en ganske umoden måte å debattere på. Det er ikke en god debattholdning å karakterisere debattanter på en nedlatende måte bare fordi du ikke liker meningen de målbærer.

 11. Stakkars deg, få deg noe å gjøre, få deg en jobb. Reklame er viktig, tulling!!!

 12. Jeg lurer på hvorfor jeg stadig får disse «full distribusjons» avisen i postkassen min.
  Dette er også uadressert og, hvertfall for meg, å regne som reklame for et ellers kommersielt produkt.

  Jeg har tidligere vært i kontakt med noen av de. Og den beste «forklaringen» var at dette ikke skulle regnes som reklame, men at jeg måtte tenke på det som et godt tilbud. Jeg forstår ikke hva forskjellen skulle være.

 13. OK Rino! skjønner ditt problem nå, Jeg tar bare forbehold om det kan skje hos deg, faktisk det hadde skjedd med meg, da tok jeg opp hendelsen. Siden du så det med dine blotte øyner så er det sikker riktig. Skulle ønske NORPOST tatt på alvor problemet. Husket så godt at i de fattige landene, folk gleder seg til slike reklameaviser fordi de er fine og de kan selges. Det gjør ikke i Norge. Lykke til da

 14. Hei Stian; vi har flere postkasser evd siden av hverandre, men jeg så faktisk hva som skjedde. Skrev det riktignok ikke i blogginnlegget, men det er ingen syndere utenom Norpost. Helt elendig av Nordpost, mener jeg.
  Psychodelic; jeg er faktisk fullstendig uendig med deg. Om folk finner seg i litt slendrian, tøv og tull, bare det ikke tar overhånd, så er resultatet at det kommer til å ta overhånd, mener jeg vi lett kan lese ut av historien. Så forstår jeg godt at du stiller spørsmålstegn ved metoden; men dette er den nye verden. Informasjonen er fri og ubunden. Det må også selskaper som Norpost forholde seg til.

 15. Jeg har opplevd det samme noen ganger men det er naboen som er frekke at de ikke gidde å kaste reklamene i søppeldunken men rett i min postkassa. Ligger din postkasse tett ved siden av andres?

 16. om det skjer gang på gang så skjønner jeg det. ellers burde du finne andre ting å bruke energien din på

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..