Nær BMW-drept på E18

Harehjerte fikk ny mening. Slipsmannen i den sølvgrå BMWen ble bråvåken. Marginene var heldigvis på min side.

Kawasaki zzr1200 Litt dumt å bli most på E18, men det er vel et tegn på at sommeren er på hell. Sandvika-påkjøringen inn mot Oslo er en av de skumlere stedene på pendlerveien til jobb, men at jeg selv skulle bli most i krysset hadde jeg neiggu ikke forestilt meg. Det hadde sikkert ikke den halvkvapsete og morgentrøtte BMW-sjåføren heller, men umotivert svinger mannen brått ut ut i veibanen. Jeg trodde han hadde slakket av for å gi meg plass, men i steden var det et perfekt opplegg for døden.

Millimeteravstand er jo nok, i og for seg, bare det er avstand, og her snakker vi millimetre, faktisk ikke centimetre, men det var for tidlig å takke av. Takk og pris.

Den morgentrøtte BMW-sjåføren, pyntelig kledd i hvit skjorte og trist slips, ble i alle fakk våken. Han lærte sikkert noe om å bruke speil og sjekke dødvinkelen, mens jeg fikk en påminnelse om at vi er færre motorsyklister på veiene – og da synker kjapt bilistenes oppmerksomhet. I tillegg fikk jeg en repit på viktigheten av å ha øyekontakt med bilister via bilenes spel. Bare så synd at de færreste bilister faktisk har et aktivt forhold til speilbruk…

 

 

bmw_525i_5 Mye å passe på i cocpit for morgentrøttinger, men det er en bra vane å bruke speilene innimellom…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..