Bloggen jeg vil lese

“Jag småskrattar”, skrev McDonalds-sjefen på Facebook om jenta han ga sparken Driftssjefen på McDonalds i Ørebro i Sverige, sparket jenta for å ha blogget om arbeidsplassen. Svenske nettmedier har bredt omtalt saken. Driftssjefen klinte til på Facebook.

“”Precis sagt upp en tjej som bloggade riktigt illa om sin arbetsplats … inte helt smart att hitta på massor bara för att polarna skall få sig ett skratt … men nu småskrattar jag i vilket fall … =0))”, siterer SvD.

Fagforeningen, arbeidsgiverforeningen og McDonalds-eieren av den ikke akkurat forbilledlig ledede Ørebro-restauranten, kritiserer alle driftssjefen. Han beholder likevel jobben.

Jenta han ga avskjed på grått papir, er ikke intervjuet av noen. Ingen svenske medier har lenket til hennes blogg. Svenske bloggere etterlyser nettadressen. Jeg gjør det samme. Hva skrev hun? Skrev hun om svettelukten til driftssjefen, skrev hun om sexsuelle trakaserier, skrev hun om at ansatte spyttet på maten, skrev hun om elendige lønnsforhold, eller tullet hun litt bare. Skrev hun humoristisk, infamnt, usant, eller avslørte hun kritikkverdige forhold?

Jeg skulle gjerne lest bloggen hennes. Det er rart at ingen svenske medier har lenket til bloggen hennes. Det er også rart at alle kaster seg over nyheten, men ingen har snakket med jenta. Heller ikke drftssjefen har jeg sett uttalt seg. Det bygger ikke tillit. Samtidig er det sånn at McDonalds, i alle fall i Sverige, altså sparker ut ansatte som skriver “ikke udelt positivt” om arbeidsplassen sin.

Det er ikke smart å “ikke overholde lojalitetsplikten”. Den binder alle ansatte, men å gi sparken og skjelle ut sparkede på Facebook,  blir for dumt. Ikke perfekt håndtert av McDonalds. 

Vil du lese saken i svenske nettmedier, og samtidig finne fram til en del blogginnlegg som er linket til nettavisene, kan du f.eks se på AftonbladetSvenska Dagbladet,   Nerikes Allehanda  eller for eksempel  SVT,  og samtidig få tilgang til en rekke blogger om saken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..